kuchařka

spaghetti pomodoro - špagety s rajčatovou omáčkou, jak je správně udělat

Mgr.Radovan Kaluža (») | 28. 1. 2015 | přečteno: 2436× | komentáře: 0
pomodoro2-spagety-srajcatky.jpgUvařit levné špagety, zcedit a pokypat nějakou červenou omáčkou s kečupem, horčicí a vším možným a hlavně to posypat eidamem. Toto jsou naše české špagety. Možná Láďa Hruška by je ocenil s jeho recepty pro nižší sociální vrstvy.  Ale pravá chuť itálie je jednoduchá a zároveň tak dokonalá. Naučte se dělat pravé italské špagety s rajčátky alias spaghetti pomodoro . číst dál

Bazalkový kuřecí steak s brusinkovou omáčkou

Mgr.Radovan Kaluža (») | 16. 1. 2015 | přečteno: 2398× | komentáře: 0
brusinky-uvodni.jpgMáte chuť na brusinky v jiné podobě než u svíčkové.  A k tomu ještě čerstvé. číst dál

kávový kuřecí steak na glazované mrkvi

Mgr.Radovan Kaluža (») | 3. 1. 2015 | přečteno: 2479× | komentáře: 17, poslední: 22. 1. 2015
stejk-mrkev.jpgMrkev je zdravá a kuřecí maso obsahuje malé množství tuku. Příprava zabere 20minut a budete si připadat jako v luxusní restauraci.  Pro dvě porce budeme potřebovat číst dál

Wok místra Radovana

Mgr.Radovan Kaluža (») | 28. 6. 2013 | přečteno: 3485× | komentáře: 30, poslední: 3. 8. 2013
wok.pngIdeální chlap, tzn. někdo jako já , umí i výborně vařit. Já vám zde předvedu pár svých kousků. Jedním z nich je WOK, tedy něco z asijské kuchyně. Jelikož vařím podle fantazie většinou, nabídnu vám svůj recept, zvaný "WOK MISTRA RADOVANA". Základem woku je si vše nakrát na co nejmenší nudličky, rychlé orestování na mega rozpálené wok pánvi. Kořeníme sojovkou, cukrem a solí. Ve videu to lze dobře vidět. Co budeme potřebovat (kolik toho budete potřebovat záleží na vás, někdo rád více masa, někdo více zeleniny) číst dál

S Radovanem v kuchyni - losos na másle

Mgr.Radovan Kaluža (») | 24. 2. 2012 | přečteno: 10329× | komentáře: 18, poslední: 22. 8. 2012
losos.pngZačínám nový díl seriálu, kde předvedu své kuchařské schopnosti. V prvním díle si ukuchtíme losos na másle s čerstvými bylinkami. Je to kapáne dražší jídlo, ale velice chutné a i rychlé na přípravu. číst dál